(9.resim)
Program Unregister copy le açılacaktır. Programın crack sürümünü yüklemeniz lazım fakat ben bulamadım kullanılır bir crack sürümü araştırıyorum şu anda .her programı açtığımızda bu karşımıza geliyor bir çözüm yolu bulursam onuda bu anlatımda paylaşırım.
Şu anda program kurulmuştur. Şimdi ayarlarını yaptığımızda ise görüntüyü de almış olacağız.
1- ilk önce diseqc ayarlarını nasıl yapılacağını gösterip kanal taraması yapacağım.
2- Kanalları bulduktan sonra codec ayarlarını nasıl yapacağımızı nerden yapacağımızı göstereceğim.
Ayarlar ;
Diseqc ayarları nasıl yapılır;
Bu yerden ulaşabilirsiniz.

(10.resim)
Ekranın görüntü alacağımız yerin üzerine sağ tıklayıp açılan pencereden settings üzerine gelip oradan açılacak menüden ise LNB/DiSEqC settins & scan seçeneğine tıklayınız.yukarıdaki resimde görüldüğü üzere ordan da takip edebilirsiniz.
LNB Göre Udyu Seçimi + Uydu Tarama;
Şimdi uydularımıza göre LNB ataması yapacağız yani uyduların hangi lnb lerden geldiğini göstereceğiz.

(11.resim)
Biraz karışık bir resim gibi görünebilir fakat o kadar da değil hangi uydumuz varsa buradan uydunun ismini buluyoruz (ben hotbird örnek olarak gösterdim) ve üzerine sol tıklıyoruz. Sonra DiSEqC butonuna tıklıyoruz oradan gelen pencereden ise en üsteki yer de First DiSEqC Switch yanındaki clike tıklayınız hemen altındaki yer aktif hale geçeçektir. Commetted seçenekleri olacak Commetted LNB 1,2,3,4, olanları kullanacağız ben hotbird ü göstereceğim için benim 3 diseqcimde onu Commetted LNB 3 diye gösterip ok tıklayınız.sol taraftaki APPLY e tıklayınız ve hangi uydu için işlem yaptıysanız şu ana kadar o uydunun yanında hangi diseqc seçtiyseniz ekleme yapacak hotbird uydusu için yaptığım için bu işlemleri hotbird uydusunun yanında artık CSW-LNB3 olacak artık bizim 3 diseqc te ise hotbird uydusu atanmış olacaktır. Yani hotbird uydusunu programa göstermiş olduk ve diğer uydularınız varsa bu işlemleri onlar içinde yapınız.
Uydu taramasına geçelim artık hotbird uydusu için tarama yapacağız ben sadece hotbird uydusunu gösterdiğim için sadece onu tarayabiliyorum şu anda aynı resim üzerinden devam ediyoruz resimin sağ kısmı tp lere ait farettiyseniniz ve tp lerin yanlarında clik yerleri var ordan isterseniz istediğiniz tp leri seçerek bir veya birden fazla scan a tıklayarak o seçtiğiniz tp leri tarattırmış olursunuz. Fakat ben tüm uyduyu tarattırmak istiyorum diyorsanız altta sel All butonu var hepsini seç anlamında tplerin sonra scan a tıklayarak bütün uyduları tarattırmış olacaksınız. Diyorsunuz ben tek kanal arıyorum elimde frekansları var tp si de yok elimde (programın tp seçtiğimiz kısımda ) şu andaki ekranın sağ alt kösesinde 11873000 ver /hort 2750000 auto butonları var hepsi yan yana bunların ordaki yerlere elinizdeki frekansları giriniz ve apply tıklayınız sağdaki olana ve ordan tp listesine eklemiş odlunuz ordan bulun ve üzerine tıklayın seçili duruma getirin hem tp listenize eklenmiş olacak hemde birdaha sonraki armalarınızda sorun yaşatmayacak tekrar girmeniz gerektirmiyecek frekansları.
Kanalları bulduk.zaten şu ana kadar kanal bulamadıysanız kartınızı program görmemiştir.
Kalite ve sinyal almanız lazım.
Codec ayarlarını nerden nasıl ve ne şekilde yapmalıdır;

(12.resim)
Yukardaki resimi izleyerek ekran üzerine sağ tıklayınız ve settings gelen menüden ise general settings e tıklayınız. Buradan da genel ayarların olduğu yere gideceğiz.