![]() |
|
|||||||
| Portal | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Paylasim Icin Yer Bulamayanlarin Mekani Bu Bolumde Elinizde Bulunan Her Turlu Yasadisi Olmayan Konuyu Paylasabilirsiniz. |
Dijital Dunya Forum Sohbet
[Arşiv]
|
|||
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Junior Member
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Dünyanın En Rahatsız Edici Sesleri Belirlendi Dayanılmaz Sesler...
Dayanılmaz sesler!
Dünyanın en rahatsız edici sesleri bir milyon kişinin katıldığı interaktif bir araştırmayla belirlendi. Araştırmada, insanların en çok kusma sesine tahammül edemedikleri ortaya çıktı İngİlİZ akustik profesörü Trevor Cox www.sound101.org adlı sitesine 34 farklı rahatsız edici ses koydu ve ziyaretçilerinden hangisinden rahatsız olduklarını belirtmelerini istedi. "Bilimsel açıdan neden bazı seslerin bize daha rahatsız edici geldiğini izah edemiyoruz" diyen Prof. Cox, araştırmanın amacını, "Rahatsız olduğumuz sesleri belirlersek mühendisler bu sesleri hayatımızdan çıkarmanın yollarını arayabilirler" sözleriyle açıkladı. İnternettekİ oylamada kusma sesi 1.1 milyon oyla en nefret edilen ses olarak ilk sırayı aldı. Bebek ağlaması 2., hareket halindeki trenin raylar üzerinde çıkardığı sürtünme sesi ve gıcırtı 3. oldu. İğrenç sesler arasında gösterilen diş oyma makinesinin çıkardığı ses ise insanların yaş durumuna göre değişen oranlarda tiksinti verici bulundu. Çoğu insanı ürperten, tırnakların karatahtaya sürtünmesiyle oluşan gıcırtı sesi 16. sırada yer aldı. |
|
|
|
| Sponsored links | |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Ynt: Dünyanın En Rahatsız Edici Sesleri Belirlendi Dayanılmaz Sesler...
kusma sesinin iğrençliğine ve rahatsız ediciliğine ben de katılırım.. ama bebek ağlamasının 2. gelmesi , beni çok şaşırttı wallahi.. bana müjdeli bir sesmiş gibi geliyor.. tabiki hiç durmadan saatlerce ağlayan bir bebekten bahsetmiyorum.. ama çok farklı bir anlamı var benim için bebek sesinin..
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|