;D overclokta sınırları zorlamak biraz maliyetli ama inanın bi o kadar da çılgınca bişey.

İyi bir overclok ta ilk yapılması gereken güçlü bir soğutma sistemi ( ben su soğutmayı tavsiye ederim). Bunun için de
http://www.thermaltakeusa.com/produc...5/cl-w0075.asp ideal çünkü overclock yapılmış bir işlemcide sıcaklık değerleri birden artacğından soğutma sistemide buna hazırlıklı olmalı. Overclock denemelerim sonucunda size frekans değerinden ziyade çarpanı en son seviyede tutmanızı tavsiye ederim. Gerçi işlemciye göre bu değişiyor ama gelde işlemciler frekansa birden yüklenince çok çabk çakılıyorlar. İlk önce sisteminizin biyos ayarlarından cpu çarpanını en üst seviyeye çıkarın. Ondan sonra yavaş yavaş frekansını arttırın. belli bir limitten sonra sisteminiz vindowsa girmeden önce mavi bir ekranla karşılaşıp kendini yeniden başlatacaktır. İşte bu işlemcinizin o voltajda çıkabileceği en son seviye demektir. Bu seviyede tutmak istiyorsanız cpu sıcaklığını
http://www.softpedia.com/get/System/...SpeedFan.shtml programı ile iyice ölçün. Tabi pc mark veya 3d mark gibi cpu zorlayan programlar kullanarak işlemcinizi % 100 kullanırken ölçün ki sağlam olsun. Evet şimdi gelelimin zincirlerini kırmak isteyenlere

. Windows'a girerken karşılaştığınız mavi ekran aslında sizin işlemcinizin sınırı değil. Daha fazla voltaj istediğinin bir işareti sadece

. Yine biyostan işlemcinize bi miktar voltaj verin. Ama dikkat edin birden fazla yüklenmeyin işlemciye. 0,05 volt la başlayın extra voltaj vermeye 2,5 in üstüne de çıkmamanızı tavsiye ederim tabi ii bi soğutucunuz varsa orasını bilemem

. Bir miktar voltaj verdikten sonra tekrardan biyostan işlemcinizin frekansını yavaş yavaş arttırabilirsiniz. Mesela ben AMD 4200+ bir işlemciyi henüz türkiyeye yeni yeni giren AMD 5500+ e overclok yaptım ve sorunsuz kullanıyorum. Tabi ki bu sıvı soğutmam sayesinde. Maximim yüklenme ile antalya gibi bi yerde 47 derecenin üstüne çıkmadım henüz. İşlemcinizi overclok yaptıktan sonra çeşitli programlarda ve oyunlarda test edin. işlemciyi zorlarken sıcaklık normal ama bilgisayar kendi kendine resetleniyorsa veya bi oyun oynarken kısa bir süre donup kendini resetliyorsa bilgisayarınız bu demektir ki işlemcinizin o frekanslarda çalışrken daha fazla voltaja ihtiyacı var . BAKIN TEKRAR SÖYLÜYORUM ISI DEĞERLERİ NORMALKEN RESETLİYORSA. Eğer birden sıcaklık artıp resetleniyorsa işlemci fazla yüklendiğiniz anlamına gelir. Bu durumda ya sıkı bir soğutma sistemi edinin yada işlemcinizin voltajını ve frekansını düşürün. Eğerki cpu frekans ve voltaj oranını yakalayamazsanız overclok çok anlamsız olur. Yok bu değerleri mükkemmel bir seviyede yakalarsanız overclokun tadına doyum olmaz

bunu sisteminizi zorlayan oyunları oynarken göreceksiniz ;D.
;D HERKEZE İYİ OVERCLOKLAR ;D