Geri git   Dijital Dunya Forum > Bilgisayarım > PC problemleri Ve Çözümleri...
Portal Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Dijital Dunya Forum Sohbet  [Arşiv]
Yükleniyor...

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-23-2006   #1 (permalink)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
dragonnn
overclock meraklıları işte mutlu son

;D overclokta sınırları zorlamak biraz maliyetli ama inanın bi o kadar da çılgınca bişey. İyi bir overclok ta ilk yapılması gereken güçlü bir soğutma sistemi ( ben su soğutmayı tavsiye ederim). Bunun için de http://www.thermaltakeusa.com/produc...5/cl-w0075.asp ideal çünkü overclock yapılmış bir işlemcide sıcaklık değerleri birden artacğından soğutma sistemide buna hazırlıklı olmalı. Overclock denemelerim sonucunda size frekans değerinden ziyade çarpanı en son seviyede tutmanızı tavsiye ederim. Gerçi işlemciye göre bu değişiyor ama gelde işlemciler frekansa birden yüklenince çok çabk çakılıyorlar. İlk önce sisteminizin biyos ayarlarından cpu çarpanını en üst seviyeye çıkarın. Ondan sonra yavaş yavaş frekansını arttırın. belli bir limitten sonra sisteminiz vindowsa girmeden önce mavi bir ekranla karşılaşıp kendini yeniden başlatacaktır. İşte bu işlemcinizin o voltajda çıkabileceği en son seviye demektir. Bu seviyede tutmak istiyorsanız cpu sıcaklığını http://www.softpedia.com/get/System/...SpeedFan.shtml programı ile iyice ölçün. Tabi pc mark veya 3d mark gibi cpu zorlayan programlar kullanarak işlemcinizi % 100 kullanırken ölçün ki sağlam olsun. Evet şimdi gelelimin zincirlerini kırmak isteyenlere . Windows'a girerken karşılaştığınız mavi ekran aslında sizin işlemcinizin sınırı değil. Daha fazla voltaj istediğinin bir işareti sadece . Yine biyostan işlemcinize bi miktar voltaj verin. Ama dikkat edin birden fazla yüklenmeyin işlemciye. 0,05 volt la başlayın extra voltaj vermeye 2,5 in üstüne de çıkmamanızı tavsiye ederim tabi ii bi soğutucunuz varsa orasını bilemem . Bir miktar voltaj verdikten sonra tekrardan biyostan işlemcinizin frekansını yavaş yavaş arttırabilirsiniz. Mesela ben AMD 4200+ bir işlemciyi henüz türkiyeye yeni yeni giren AMD 5500+ e overclok yaptım ve sorunsuz kullanıyorum. Tabi ki bu sıvı soğutmam sayesinde. Maximim yüklenme ile antalya gibi bi yerde 47 derecenin üstüne çıkmadım henüz. İşlemcinizi overclok yaptıktan sonra çeşitli programlarda ve oyunlarda test edin. işlemciyi zorlarken sıcaklık normal ama bilgisayar kendi kendine resetleniyorsa veya bi oyun oynarken kısa bir süre donup kendini resetliyorsa bilgisayarınız bu demektir ki işlemcinizin o frekanslarda çalışrken daha fazla voltaja ihtiyacı var . BAKIN TEKRAR SÖYLÜYORUM ISI DEĞERLERİ NORMALKEN RESETLİYORSA. Eğer birden sıcaklık artıp resetleniyorsa işlemci fazla yüklendiğiniz anlamına gelir. Bu durumda ya sıkı bir soğutma sistemi edinin yada işlemcinizin voltajını ve frekansını düşürün. Eğerki cpu frekans ve voltaj oranını yakalayamazsanız overclok çok anlamsız olur. Yok bu değerleri mükkemmel bir seviyede yakalarsanız overclokun tadına doyum olmaz bunu sisteminizi zorlayan oyunları oynarken göreceksiniz ;D.
;D HERKEZE İYİ OVERCLOKLAR ;D
dragonnn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links
Alt 12-23-2006   #2 (permalink)
Administrator

st1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 10
st1905 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
st1905 - MSN üzeri Mesaj gönder
Ynt: overclock meraklıları işte mutlu son

Zamaninda bende abit be6-II vardi.Muhtesem bir anakartti overclock yaptim fan bigin duruvermis farkina biraz gec varinca canim anakrtim ve islemcim gitti arkasindan cok gozyasi dokmustum.Huzunlendim tekrar.
st1905 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-23-2006   #3 (permalink)
Administrator

Tecrübe Puanı: 10
Du_m@N isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Du_m@N - MSN üzeri Mesaj gönder

hehe guldum kısmassın dimi hehe

bu arada elıne sağlık dostum...

Du_m@N isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-23-2006   #4 (permalink)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
dragonnn

tabi böyle süprizlerde olabiliyor bu konuyu hatırlattığınız çok iyi oldu overclock yaptıktan sonra yine biyostan sisteminize 50 derece ile 60 derece arasında bi sınır koyun. Yani işlemciniz 60 derecenin üstüne çıktığı zman sistem otomatik kapansın. Birde bu yeni tasarım anakartlarda serin-sessiz dediğimiz bir özellik var bu özellik çok güzel bi özellik ama bunu overclock yaparken kapatmayı sakın unutmayın. ilk mesajımda söylediğim gibi işlemciye yüklenme sonucunda bir çok hızlı bir sıcaklık artışı olacaktır onun içinde cpu devamlı serin kalmalı.
dragonnn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil