![]() |
|
|||||||
| Portal | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Scriptler - Scripts Bilginiz dahilinde olan tum scriptleri burda paylasabilirsiniz ancak illegal olmamak sartiyla.You can share your scripts in here but not the illegal ones. |
Dijital Dunya Forum Sohbet
[Arşiv]
|
|||
|
|||
|
|||
|
|
| Tags: auto install, dedicated, ffmpeg, ffmpeg php, script, shared host, vps |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
Fffmpeg ve ffmpeg-php shared host ve vps-dedicated otomatik kurulum scripti
Bir cok webmaster ffmpeg ve ffmpeg-php kurulumunda zorlanmakta ve bunlarin kurulmasi icin para odemekteler ancak artik her ikiside otomatik olarak kurulabiliyor ustelik sadece vps-dedicated sunucularda degil shared hosting hizmeti veren bluehost, dreamhost gibi sirketlerin servislerinde de gecerli.
Ihtiyaciniz olan tek sey ssh baglantisi. Ssh baglantisi icin putty programini kullanabilirsiniz. http://the.earth.li/~sgtatham/putty/.../x86/putty.exe Bundan sonraki asama ssh`ta sirayla asagidaki komutlari vermek ve arkaniza yaslanmak. Yukaridaki komut bulundugunuz dizine ffmpeg scriptini indirir. Kod:
tar xzvf ffmpeginstall.2.1.7.tar.gz Kod:
cd ffmpeginstall.2.1.7 Kod:
sh install.sh Sizden php.ini yolunu soracaktir, genelde /etc/php.ini olarak belirlenir. Hepsi bu kadar geriye kalan sadece kurulum bitince apache`yi yeniden baslatmak. Kod:
service httpd restart ![]() Kolay gelsin |
|
|
|
| Sponsored links | |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Administrator
|
Shared hosting icin anlatim (Bluehost, dreamhost ve digerleri)
Ssh baglantisi icin putty programini kullanabilirsiniz. http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe Bundan sonraki asama ssh`ta sirayla asagidaki komutlari vermek ve arkaniza yaslanmak. Yukaridaki komut bulundugunuz dizine ffmpeg scriptini indirir. Kod:
tar xzvf sharedhostffmpeg.1.0.2.tar.gz Kod:
cd sharedhostffmpeg.1.0.2 Kod:
sh install.sh Sizden php.ini yolunu soracaktir, genelde /etc/php.ini olarak belirlenir. Hepsi bu kadar geriye kalan sadece kurulum bitince apache`yi yeniden baslatmak. Kod:
service httpd restart |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Junior Member
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
öncelikle tesekkurler inan ki çok aradım ama bir turlu bulamamıştım burada verdiginiz bilgiler çok guzel ama sorun var yani ffmpeg-php kurulmuyor artı flvtool2 oda kurulmuyor dreamhost ta hesabım var bir yardımcı olursanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Administrator
|
Dreamhostta kendi php`nizi derlemeniz lazim, aslinda shared icin olan script cogu zaman calisiyor ama calismadigi da olabiliyor.
Php derlemek icin Installing PHP5 - DreamHost Ffmpeg dreamhost FFmpeg - DreamHost Dikkatli sekilde adim adim uygularsaniz, ffmpeg calisacaktir. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Junior Member
selam tesekkur ederim bu sorunu hallettim baya bir ugraşalrımdan sonra sizin verdiginiz bilgilerle biraz daha kolay oldu da sorunum su php.ini dosyasıyla ilgili biraz araştırdım vede hiç bir çare bulamadım yani video upload 7 mb dan sonra yapmıyor ufak dosyaları çekip çeviriyor ama buyuk videoları çevirmiyor
dreamhosta baktım oradaki yontemi uyguladıgım zaman site açılmıyor hata veriyor yardım ederseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Administrator
|
Merhaba
Htaccess icinde php_value upload_max_filesize 500M php_value post_max_size 500M Bu sekilde ayarlayin, hallolacaktir, olmazsa php.ini icinden ayni degerlerin oldugu satirlari bulun ve 500mb yapin ikisini de, htaccess olacaktir. (php.ini icinde php_value olmadan gecer ayni degerler) php.ini icin upload_max_filesize 500M post_max_size 500M Konu st1905 tarafından (01-10-2009 Saat 09:03 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Junior Member
slmlar ustam dediginde olamdı Htaccess. dosyasınıda editlesem olmuyor ve kurdugum script
clip-bucket bunda flash upload var buna bir çare bulamadım yardımcı olursan sevinirim birde linkden dosyayı istedigin boyutta çekiyor vede çeviriyor bunda sorun yok |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Administrator
|
Php yi derlediyseniz, php.ini den degistirin, htaccess olmadigina gore.
Php.ini duzenleyebilmek icin asagidaki linkteki kucuk scripti dreamhost domainin root kisminda calistirin, cgi-bin icinde php.ini dosyasi olusacak ve artik php.ini`yi duzenleyebileceksiniz, otomatik olarak yapiyor bu islemi 1-2 saniyede bu script DreamHost Scripts and Tips • View topic - DreamHost PHP.INI installer |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Junior Member
bilgiler için teşekkür ederim ilk kez sharet hosta ffmpeg yüklendiğini gördüm. ben bluehost kullanıyordum. ancak roottan düzenleme dediğiniz yeri anlamadım. ftpde php.uni dosyası var oradaki dosya mı düzenlecek?
ayrıca şunu merak ediyorum. bluehost normalde hızlı. bu tür sharet hostların limiti ne kadardır sizce yani cpu'su limitli midir? bilgi verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Administrator
|
Merhaba,
uzun sureden beridir shared hostlarda ffmpeg ve ffmpeg-php yuklenmekte ancak bunun icin ssh erisiminiz olmali, genelde shared hostlar jailed shell olarak size bu erisimi verirler, normal shell`den farki sadece belirli bir alan icinde dolsabilmeniz ve sistem hassas komutlara erisiminizin olmamasidir. Islemcisi elbette limitlidir, ne kadar cok hesap varsa yaklasik %1 ila 5 arasinda degisen islemci paylasimi yaparlar, genelde saniye uzerinden yapilir bu yani, bir uygulama en fazla kac saniye veya dakika calisabilir bunu sinirlarlar ayrica en fazla kac uygulama calistirabileceginiz de sinirlanir. Simdi gelelim asil konumuza Shared hostta ffmpeg ve ffmpeg-php kurmak icin ssh erisimine sahib olmaniz ve surdaki scripti indirip yukaridaki gibi yuklemeniz yeterli. http://mirror.ffmpeginstaller.com/ol...g.1.0.2.tar.gz |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|