![]() |
|
|||||||
| Portal | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
Dijital Dunya Forum Sohbet
[Arşiv]
|
|||
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Banned
Tecrübe Puanı: 0
![]() |
Bu adresten skyviewi indirelim masaüstüne indirelim ;
RapidShare: 1-Click Webhosting Rardan kurtarıp simgenin üzerine çift tıklayalım. not: resimlerin yanlarına resim numaralarını resimlerin altlarına ise açıklamalar olacaktır. (1. resim)Next e tıklıyoruz. (2. Resim)Bu resimde ise I agree seçeneğini seçiyoruz.sora next aktif hale geliyor ve next e tıklıyoruz. (3. resim)Bu resimde ise browse ye tıklayarak programı başka yere kurabiliriz.Yerimizi seçtikten sonra next e tıklıyoruz. (4. resim)Next e tıklıyoruz. |
|
|
|
| Sponsored links | |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Banned
![]() |
( 5. resim)Next e tıklıyoruz. ( 6. resim)Close ye tıklıyoruz. kurulumu tamamlamış bulunmaktayız. Masaüstüne kısayol atmadı ise programı kurduğumuz dosyaya gidecez eğer benim gibi yerini değiştirmediyseniz yani ( 3. resim) deki gibi browse ye tıklamadıysanız. programın yeri C:\Program Files\SkyView bu şekilde programın kurulduğu yerin içindesinizdir (ana dizinindesinizdir). yer seçmemişseniz bu yollada ulaşabilirsiniz. programın kurulduğu ana dizinine: Başlat ,çalıştır , C:\Program Files\SkyView yazın enter a basın direk ana dizindesinizdir.skyviewin. Ana dizine bir yolu seçerek giriniz. Girdikten sonra ise skyview simgesinin üzerine sağ tıklayınız ve açılan pencereden gönder masa üstüne kısayol diyerek programa kolay bir erişim sağlarsınız. Evet artık programı çalıştırmanın sırası gelmiştir simgenin üzerine çift tıklayın program açılacaktır. ( 7. resim)Yukardaki resimde olduğu gibi sinyal gelmiş olmalı hazır olarak hotbird ve astra yı bize kanal listesi olarak veriyor program bize ise eğer bu uydulardan birini kullanıyorsak ilk deneme ayarları için hotbird uydusunu ele alalım çoğu kullanıcıda bulunan bir uydudur. ( 7. resim) de de görüldüğü üzere main var programın başlık çubuğunun altında o seçili olacak onun hemen altında tune oda seçili olacak kendiliğinden seçili olabilir fakat değilse diye göstermekte fayda var.tune altında ise yenile favori onların altında da uydular var göreceksiniz hotbird ile astar uyduları hotbird seçili konuma getirelim. ( 8. resim)Üsteki resimde hotbird uydusunun üzerine sağ tıkladığınızda bir pencere gelecek karşınız özellikler ,uydunun ismini değiştir, yeni uydu ekle ,uydu sil, scan (tarama) var .Diseqc tanıtımı her uyduya özel olacak şekilde ayarlamayı gösterdim ( 8. resim) de. hotbird uydusu olanlar ordan diseqc ayarlarını yapmış olacak ve izleyebilecek orda olan kanalları. O kısım hakkında resimde biraz bilgi verdim anlatım resim üzerinde de var. Kanalları izleyebiliyor olmalısınız. Sorun olsa bile tüm anlatımı okuyunuz. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Banned
![]() |
Yeni Uydu Tarama;
İlk işiniz güncel transporter.ini dosyası kullanmak olsun bazı frekansları yakalayamabilirsiniz. Benim gördüğüm en güncel transporter iniler RapidShare: 1-Click Webhosting birde burada olamayan uydular için ini dosyası buradan alabilirsiniz. Uydu Rehberi - KingOfSat dosyanın yerini biliyoruz artık programın ana dizininde Satellites dosyası var onun içine atınız yer değiştirin bir nevi adres budur yeri kendiniz seçmediyseniz C:\Program Files\SkyView\Satellites attıktan sonra programı açıksa kapatınız tekrar açınız .kapalı ise açınız. Fakat biz hiç olmayan orda bir uyduyu tarayacağız tabiî ki de bizim işimize yarayan uydu türksat olduğu için onu taratacağım. Resimlerden takip edebilirsiniz (tarama resimleri) den. Not : resimlerin açıklaması altlarında yer alacaktır. [( 9. resim) 1.tarama resmi]Yeni uydu ekle diye açılan pencereden uydunun ismini yazın Ok tıklayınız. DİKKAT!!! ÇOK ÖNEMLİDİR; Arkadaşlar ben resimde türksat 1c yazmışım ya siz İngilizce karekterli kullanın sorun çıkartıyor turksat yazınız. [( 10. resim) 2.tarama resmi]Burada diseqc ayarlarını yapacağız kaçıncı ise sizde türksat onu işaretliyeceğiz. Uydu konumunu Türksat 42 olduğu 420 yazıyoruz. Uydu kartınızı gördüyseniz orda sorun yoktur. Tamam a tıklıyoruz [( 11. resim) 3.tarama resmi]Tamam tıklıyoruz yeni kanal listesi oluşturuyoruz. [( 12. resim) 4.tarama resmi]Evet tıklıyoruz yeni sdx oluşturup kanalları kanal listemizde görmemizi sağlayacak |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Banned
![]() |
[( 13. resim) 5.tarama resmi]Bu resimde ise türksatı buluyoruz hangi uydu için şu ana kadar işlem yaptıksa o uydu için biz türsatı taramayı düşündüğümüz için türksat 1c yi seçtik.hala türksat için işlem yapmaktayız. [( 14. resim) 6.tarama resmi]Burada kanallar taramaya direk olarak kendisi geçmekte bütün tpleri teker teker kendi taramaktadır. Resmin sol kısmında ki tp ler taranmış ve bulunmuş olduğunu göstermektedir birinin üzerinde tıkladığınızda ise yan tarafa kanalları ve diğer bulduğu şeyleri göstermekte.ben fly star frekansını üzerinde durduğum için o çıkmış. [( 15. resim) 7.tarama resmi]Artık tarama olayı bitti .tamam a tıklayınız deyip kapatınız. Ya bir problem oluşuyor diyordum kanallar bir yere tıklamadan gelmiyordu fakat şimdi anladım problemi türksat 1c yazmıştık ya onu turksat 1c olarak dosyasına girip değişriniz sorun ortadan kalkıyor. İsteyen arkadaşlar bulamadıkları frekansları elle tarama yapabilirler Main teletext propertynin olduğu bölümden property girerek ordan frekans tarama yapabilirsiniz. Birde sol alt köşede i harfinden oluşan bir simge var ordan da girerek cache değişme kısmında ekrana direk pidler girilerek tarama yapılabiliyor. Size kaynak vereyim frekansları buradan bakabilirsiniz. Türksat 1C/2A at 42.0°E - LyngSat Ayarlar menüler ve göstermek istediğim önemli kısımlar ; Kanal listesi üzerine kanalların biri seçili iken sağtıklayın ve açılan pencere ile ekranda sağtıkladığınız da ki menüdeki ayarlar menüsü ile aynı olacak kanal listesi üzerinden yerine hep sağ tıklama işleminizi ekran üzerinden de yapabilirsiniz.yani demek istediğim artık hemen hemen tüm ayarların ekran üzerinde sağ tıkla yapılabileceğine dikkat çekmek istiyorum.mesala codeclerin ayarlarını nerden yapacağımızı gösterecem. (16. resim)Zaten resim üzerinde de anlaşılçağı gibi açıklamalar resim üzerinde var .codec Kombinasyonları yapabilirsiniz. Tabiî kide görüntü bozuldugunda yada görüntüyü beğenmediğinizde yapmanız gerekenler bunlar. Diğer menüleride resimledim bütün ayarlar oraya aktarılmıştır her şey orda bulabilmektesiniz. Alttaki resimden de gördünüz gibi doğrulayacak dediklerimi |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Banned
![]() |
( 17. resim)Programın anlatımı bitmiştir arkadaşlar Yorum isterseniz benden direk tp ayarlarını transporter inilerinizi iyi incelyin verdiğim linkten elle aramada verdim ordan bakın kontrol edin attığınız dosyaları frekanslarını inceleyeniz. Elle aramada biraz sorun yaşadım sizde yaşarsanız dosyasından silin iki dosyası var her uydunun ve dediğim gibi transporterdan ayarlayın frekanları ordan bulun. Çünkü elle aramada ben kanal buldum ama anlatması da yapmada çok zor oldu o yüzden pid den taradım bulunuyor fakat program kitlenebiliyor tarama esnasında .birde kanal listesi açımlamazlık yaparsa altta i var tarama hatasından oluşuyor . i var hemen alta ona çift tıklarsanız geliyor. İyi günler de kullanmanız dilerim İyi seyirler. Kolay gelsin. Eksiklerimiz ve yanlışlarımız varsa düzeltiniz lütfen… yorumlarınızı ve sorulanızı bekliyorum. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|