![]() |
|
|||||||
| Portal | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Sorunlar ve Çözümler buraya sorunlarınızı yazabilirsiniz.... |
Dijital Dunya Forum Sohbet
[Arşiv]
|
|||
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Dijitaldunya-TEAM
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
pc de problem (yardım)
ustalarım dün akşam eve gidip pc mi açmak istediğimde karşıma şu uyarı çıktı windows aşağıdaki belirtilen dosya bozuk silinmiş veya eksik olduğundan başlatılamadı kast ettiği dosyayı aynen yazıyorumWİNDOWS\SİSTEM32\CONFIG\SİSTEM hemen altında kurtarma konsolu (R) yebasıp onarın filan deyip velhasılı açılmıyor mesajdan da anlaşıldığı üzere windows ta problem var şimdi şunu merak ediyorum daha alalı 2 ay bile dolmadan ne olduda böyle bir sorun çıktı kimi kasadaki sarsıntı ,kimi virüs,kimi elektirikten kaynaklandığını söylüyor bu problem tam olarak nede ileri gelir bana açıklarsanız çok iyi olur .birde şunu sormak istiyorum şimdi ben bu problem çıkınca windowsu tekrar yüklemyi denedim ve d sürücüsüne yükledim pcyi açmak istediğim zaman iki tane işletim sistemi gözüküyor birincisini tıklayınca açılıyor ikinciyi tıklayınca açılmıyor burdan da şunu anlıyorum birincisi benim D sürücüsü üzerine kurduğum ikinciside uyarı veren işletim sistemi .şimdi pc d üzerindeki işletim sitemiyle açılınca ordan c sürücüsündeki programlarımı görebiliyorum fakat bunları tekrar kullanabilirmiyim yoksa tekrar yüklememmi gerekir ? (kusuruma bakmayın tezkere gibi yazdım)herkese saygılar yanıtlarınızı bekliyorum
|
|
|
|
| Sponsored links | |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Administrator
|
Ynt: pc de problem (yardım)
Bu tarz problemlere siklikla rastlaniyor.Aslinda ikinci windowsu d ye kurmadan once yazsa idiniz c deki windowsunuzu kurtarma sansimiz olabilirdi.Recovery console dedigimiz windows cd si icerindeki bir fonksiyon ile windows kurulumunuzu onarabilirdiniz.Bu tarz problemler yasamak istemiyorsaniz acronis true image gibi harddiskin yedegini alabilen programlardan birini kullanmaniz olacaktir.
Ne yazikki tum programlarinizi yeniden yuklemelisiniz.Cunku yeni kurdugunuz windows sistem kayitlarinda eski programlariniz kayitli degiller. Gecmis olsun.Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Dijitaldunya-TEAM
st1905 ustam çok teşekkürler açıklamalarından dolayı .
Ustam recovery console her widows cd sinin içinde varmıdır aynı problemle tekrar karşılaşırsam kendim hallede bilmem gerekir birde şunu sormak istiyorum hardiski yedekleyen programı nerden bulabilirim yada benim pc sözde çif çekirdekli iki çekirdeğede windows kurulursa hardisk yedekleme işlemi olmuş olmazmı? ayrıca şunuda sorayım ustam pc yi bu tür işlerle ilgilenenlere götürünce genelde xp nin 2001 versiyonunu yüklüyorlar bu doğrumudur bildiğim kadarıyla bundan daha yeni versiyonları var birde ilk mesajımda sormuştum fakat yazmamışsınız bu sorun tam olarak neden kaynaklanır yani virüs mü elektrik mi kasanın sarsılmasımı dosya silinmesimi net birşey söylenebilirmi? şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Senior Member
slm serhat15 arkadasım
bunun bir sebebide su olabilir; Windows a kurdugumuz bazı programlar system dosyalarını kullanabilmekte ve bu programları silerken de bu system dosyalarını silebilmektedir.tabii bunu sıze sorarak yapmakta. Burada Recovery console anlatılmaktadır. Buradan da windows'unu yedeklemen için sordugun programa ulasabilirsin. Yorumlarınızı Bekliyorum.... Arayıpta Bulamadıgınız Programları PROGRAM ARAYANLAR bolumune yazın biz sizin için bulalım.... Saygılar.... |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Senior Member
Alıntı:
Tutamayacagım sözler vermem <br />Adımlarımda 'kim ne der' diye düşünmem <br />Basit kişilerle polemige girmem <br />Dünyada kimse üzülsün istemem <br />Bazı şeyleri asla affedemem <br />Geçmişe takılıp dert etmem <br />Yaşanmışlıkları kolay silemem <br />Acıyı tanıdıgım için,kimseye çektirmem <br />Cesaretsizligi 'gurur'la örtmem |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Dijitaldunya-TEAM
Duman ustam pc imde daha önce panda ve ad awere virüs programları vardı internette takıldıktan sonara bu programlardan herhangi biriyle tarama yapardım hangisi olursa olsun mutlaka virüs veya benzeri şeyler bulurlardı fakat şu son olaydan sonra pc de şu an sadece e trust virüs programı var fakat bununla kaç defa tarama yaptıysamda hiç bir tehdit algılamıyor o iki program varkenden aynı yerlere takılırdım şimdide aynı neden o iki program her taramada virüs veya türevi şeyler algılıyorda bu e trust algılamıyor .yorumlarınızı ve mümkünse iyi bir virüs programının linkini rica ediyorum herkese saygılar .
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|